domingo, 1 de junio de 2014


"LOS VENGADORES"

Los Vengadores (The Avengers) són un equip de superherois i alhora un còmic estatunidenc publicat per primera vegada el setembre de 1963. Van ser ideats per Stan Lee a imitació de la Lliga de la Justícia  i dibuixats per primera vegada per Jack Kirby. A diferència d'altres grups, com la Patrulla X o els 4 Fantàstics, els Venjadors són un grup format per superherois ja existents a l'Univers Marvel, i que no té una formació fixa sinó que a cada episodi pot entrar o sortir algun super-heroi segons la conveniència del guionista o de les predileccions del públic. Així doncs la primera formació la componien:
  • La Vespa ( The Wasp)
  • L'Home Formiga ( Ant- Man)
  • L'Increíble Hulk
  • Thor
  • Iron Man
Tots aquests personatges ja tenien col·lecció pròpia i l'editor senzillament buscava multiplicar beneficis amb el mateix producte. Un exemple del ball de personatges és que al segon número Hulk deixa el grup i l'Home formiga es converteix en l'Home gegant i al quart número s'uneix al grup el Capità Amèrica, etc.
Els Venjadors, a diferència de la Patrulla-X, no són una colla d'inadaptats ni de personatges clandestins, sinó que representen el somni americà, ja que estan formats per personatges de diverses cultures, races, condicions que lluiten per la defensa dels Estats Units i són admirats i respectats per tothom, això sí, liderats pel Capità Amèrica, un wasp autèntic.
Als anys 80 va sortir una seqüela "The West Coast Avengers" que arreplegava personatges que havien quedat despenjats de l'altra sèrie, i que amb l'arribada de John Byrne als llàpissos i al guió fins i tot va superar en interès a la sèrie mare. Ja al segle XXI han volgut fer un tomb a la sèrie, l'han titulada Els Nous Venjadors i han desaparegut la majoria de personatges per col·locar al grup personatges més mediàtics com Spiderman o Lobezno ( Wolvernine) per tornar a duplicar beneficis.
Després de l'esdeveniment Civil War, el grup es divideix en dos: d'una banda els Might Avengers, liderats per Iron Man, amb membres com Miss Marvel, Sentry o la Vídua Negra; i d'altra banda els Secret Avengers, declarats il·legals, liderats pel Capità Amèica abans de la seva mort presumida, seguit de Luke Cage. Els membres són Spiderman,Wolvernine,Doctor Extrany...
Mentres Norman Osborn  era al poder, va fundar un nou equip: els Dark Avengers, on tots els membres són super-malvats que imiten super-herois: Ull de Falcò (Bullseye), Miss Marvel  (Moontsone),Spiderman (Venom) o Wolvernine (Daken, el seu fill).
Mai s'ha publicat cap còmic dels venjadors en català tot i que a l'estat han estat publicats per editorials catalanes com Vertice, Brugera i Planeta.font: viquipèdia

No hay comentarios:

Publicar un comentario