domingo, 1 de junio de 2014


MARVEL

Marvel Comics és una de les dues editorials més importants de còmics nord-americans. Fundada el 1939 com a editorial de còmics de superherois, passada la Segona Guerra Mundial va centrar-se més en una línia de monstres i ciència i ficció, fet que va provocar que entrés en una davallada de vendes que la va portar gairebé a la desaparició.
Però als anys 60, el guionista i creador Stan Lee va revolucionar-la amb la creació dels 4 Fantàstics, Spiderman, Daredevil, Hulk, X-Men, els Venjadors, i d'altres com ara Thor, Iron Man o el Capità Amèrica, fent que passés per davant de l'eterna competidora DC.
Una diferència important amb la competència i que ha creat legions de seguidors és que els superherois de Marvel, a diferència dels de DC, tenen una vida privada al darrere, per exemple, en les històries de Spiderman és tant important la seva lluita contra els malvats que la seva lluita per arribar a final de mes o en Iron Man la seva lluita contra el seu alcoholisme. Marvel va ser la primera editorial que va humanitzar els herois, baixant-los del pedestal i dotant-los de debilitats humanes.

font: viquipèdia

No hay comentarios:

Publicar un comentario