lunes, 2 de junio de 2014


DC CÒMICS


DC Comics és una editorial nord-americana dedicada a la realització i venda de còmics fundada el 1937. Les inicials DC són una abreviatura de "Detective Comics", un dels primers títols importants de la companyia. Recentment ha estat adquirida com empresa d'AOL Time Warner o l'actual Time Warner. Es tracta d'una de les majors companyies d'historietes a nivell mundial. Entre alguns dels seus títols més coneguts trobem: Batman, Superman, Green Lantern, Flash Gordon... La Lliga de la Justícia. Durant dècades DC Comics ha estat una de les dos majors companyies de còmics als Estats Units.


domingo, 1 de junio de 2014


"LOS VENGADORES"

Los Vengadores (The Avengers) són un equip de superherois i alhora un còmic estatunidenc publicat per primera vegada el setembre de 1963. Van ser ideats per Stan Lee a imitació de la Lliga de la Justícia  i dibuixats per primera vegada per Jack Kirby. A diferència d'altres grups, com la Patrulla X o els 4 Fantàstics, els Venjadors són un grup format per superherois ja existents a l'Univers Marvel, i que no té una formació fixa sinó que a cada episodi pot entrar o sortir algun super-heroi segons la conveniència del guionista o de les predileccions del públic. Així doncs la primera formació la componien:
  • La Vespa ( The Wasp)
  • L'Home Formiga ( Ant- Man)
  • L'Increíble Hulk
  • Thor
  • Iron Man
Tots aquests personatges ja tenien col·lecció pròpia i l'editor senzillament buscava multiplicar beneficis amb el mateix producte. Un exemple del ball de personatges és que al segon número Hulk deixa el grup i l'Home formiga es converteix en l'Home gegant i al quart número s'uneix al grup el Capità Amèrica, etc.
Els Venjadors, a diferència de la Patrulla-X, no són una colla d'inadaptats ni de personatges clandestins, sinó que representen el somni americà, ja que estan formats per personatges de diverses cultures, races, condicions que lluiten per la defensa dels Estats Units i són admirats i respectats per tothom, això sí, liderats pel Capità Amèrica, un wasp autèntic.
Als anys 80 va sortir una seqüela "The West Coast Avengers" que arreplegava personatges que havien quedat despenjats de l'altra sèrie, i que amb l'arribada de John Byrne als llàpissos i al guió fins i tot va superar en interès a la sèrie mare. Ja al segle XXI han volgut fer un tomb a la sèrie, l'han titulada Els Nous Venjadors i han desaparegut la majoria de personatges per col·locar al grup personatges més mediàtics com Spiderman o Lobezno ( Wolvernine) per tornar a duplicar beneficis.
Després de l'esdeveniment Civil War, el grup es divideix en dos: d'una banda els Might Avengers, liderats per Iron Man, amb membres com Miss Marvel, Sentry o la Vídua Negra; i d'altra banda els Secret Avengers, declarats il·legals, liderats pel Capità Amèica abans de la seva mort presumida, seguit de Luke Cage. Els membres són Spiderman,Wolvernine,Doctor Extrany...
Mentres Norman Osborn  era al poder, va fundar un nou equip: els Dark Avengers, on tots els membres són super-malvats que imiten super-herois: Ull de Falcò (Bullseye), Miss Marvel  (Moontsone),Spiderman (Venom) o Wolvernine (Daken, el seu fill).
Mai s'ha publicat cap còmic dels venjadors en català tot i que a l'estat han estat publicats per editorials catalanes com Vertice, Brugera i Planeta.font: viquipèdia


MARVEL

Marvel Comics és una de les dues editorials més importants de còmics nord-americans. Fundada el 1939 com a editorial de còmics de superherois, passada la Segona Guerra Mundial va centrar-se més en una línia de monstres i ciència i ficció, fet que va provocar que entrés en una davallada de vendes que la va portar gairebé a la desaparició.
Però als anys 60, el guionista i creador Stan Lee va revolucionar-la amb la creació dels 4 Fantàstics, Spiderman, Daredevil, Hulk, X-Men, els Venjadors, i d'altres com ara Thor, Iron Man o el Capità Amèrica, fent que passés per davant de l'eterna competidora DC.
Una diferència important amb la competència i que ha creat legions de seguidors és que els superherois de Marvel, a diferència dels de DC, tenen una vida privada al darrere, per exemple, en les històries de Spiderman és tant important la seva lluita contra els malvats que la seva lluita per arribar a final de mes o en Iron Man la seva lluita contra el seu alcoholisme. Marvel va ser la primera editorial que va humanitzar els herois, baixant-los del pedestal i dotant-los de debilitats humanes.

font: viquipèdia